De wereld is klein ...
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Aap & Beer
14 April 2009 | Nieuw Zeeland, Paraparaumu
Het doel was vandaag om via Arthur’s Pass het south island van west naar oost te doorkruisen en het bleek wederom de perfecte route voor een Challenge goes New Zealand te zijn - met een Mini Coopertje S; dat dan weer wel. Heerlijke wegen en vooral overweldigende natuur; bergen en bomen die over je heen hangen wel kilometers lang en je heel klein laten voelen, werden afgewisseld door een soort Astrix en Obelix verhaal met hele grote menhirs op een bomenloos landschap. De reis ging veel sneller dan verwacht en aan het eind van de middag kwamen we al aan in Christchurch . Nu hadden we heel toevallig gelezen over dat heerlijke restaurantje in een hotel aan het park dus daar zijn we direct naar toe gereden om te kijken of we een tafeltje konden reserveren (bericht voor alle thuisbijvers : nee, jullie hoeven ons niet in te schrijven voor de AA, maar een 2-persoons abonnementje op de sportschool bij thuiskomst is misschien ondertussen wel een geschikt cadeau). Bij aankomst bleek het ook nog een ontzettend leuk en goed hotel te zijn – dat kan natuurlijk ook niet anders als je de naam hoort : The George (ja George, we hebben briefpapier, een pen, notitie blokje etc meegenomen – de beer wilde ook nog de badjas meenemen maar dat mocht niet van de aap) en de openingszin van de beer – we saw the sign outside saying special offer for two very nice Dutch people – zorgde ervoor dat we een driedubbele upgrade kregen en ook nog het laatste tafeltje om 21.00 uur voor het 10-gangen Evolution tasting menu met wijn-arrangement – wij zeggen driewerf Jippieeee ! En dat was het ook absoluut – ieder hapje was een genot en de erbij gepaard gaande wijnen zorgde ervoor dat onze route voor de komende dagen ook weer bekend was. Even om het beeld te schetsen tussendoor – de kosten in New Zealand liggen dus ontzettend veel lager; de salarissen ook maar als je met Euro’s naar dit land gaat ben je absoluut de koning. Het 10-gangen menu met de wijnen wat in het geheel zeker Oud Sluis niveau was kostte Euro 80,- pp – benzineprijzen zijn 40% van die in NL. Sorry – ook dat is dus fijn in New Zealand dus we hebben nog steeds geen enkel negatief punt gevonden. Beer begrijpt ondertussen zeker de liefde van de aap voor het land en is net zo betoverd. Misschien alleen dat we het uitgaansleven voor 30+ moeten vinden, want na het diner nog even de stad is voor de ouderwetse ‘voetjes van de vloer’ sessie maar dat moeten we misschien na de botox behandeling nog maar eens overdoen. Zeker leuke kroegen – maar voor 99% bezocht door pubers die met ID-kaarten in de rij stonden, in veel te korte rokjes en met teksten als ‘naughty by nature’ op hun rug getattoeerd – zelfs voor een beertje hoeft dat niet meer. Maar zeker mooie avond en maar weer eens met een paracetamolletje de (luxe) mand in. Zondag lekker rustig aan gedaan en geluncht op het platteland tussen allemaal lokale boerenfamilies en ’s avonds bij gebrek aan studio sport – met afhaal indiaas voor de tv om de F1 te zien – wel even lekker knus.
Maandag ochtend stond in het teken van het beren-paspoort. Vanaf het hotel gewandeld naar het consulaat en ontdekt dat Christchurch eigenlijk veel leuker is dan we twee weken geleden dachten. Voor NZ begrippen mooie architectuur, veel galeries en musea – eigenlijk zeker de moeite waard. Aangekomen bij het consulaat gebeurde echt iets heel grappigs. Er zat een oude mevrouw te klunsen met het invullen van een formulier dus – terwijl de beer moest uitleggen aan de mevrouw achter het loket dat zijn oor toch echt helemaal op de foto stond - vraagt aap of ze haar kan helpen. Ze begint met de eerste regel in te vullen: geboorteplaats ’s Hertogenbosch. Aap zegt dat is ook toevallig – ik ben geboren in Oss. Begint die lieve mevrouw toch in plat Oss dialect te vertellen dat ze in Oss is opgegroeid en er eentje is van Hendrix , met die auto-onderdelen zaak op den Heuvel ... hoe toevallig is dat - behalve ontzettend ! Ging ze ook nog altijd ijsjes eten bij dezelfde zaak – moet niet gekker worden. Wel mooi verhaal eigenlijk – op 25 jarige leeftijd was deze mevrouw samen met haar man en twee kleine kinderen in 1958 op de boot gestapt in Rotterdam om te beginnen aan het grote avontuur. Ze vertelde dat op het moment dat ze echt moest instappen ze nog bijna de trein samen met de kinderen naar haar moeder had gepakt – maar toch maar gegaan en nu heel gelukkig hier en kan zeker niet meer in NL wonen. Ondertussen zijn we heel veel van deze generatie Nederlanders tegen gekomen en het is altijd weer een feest. Deze mevrouw liet ook weer blijken dat je Brabantse gezelligheid nooit verleert want we moesten zeker bij haar thuiskomen, thee drinken met Jan Hagel koekjes en bokkepootjes en ze had ook nog wel twee bedden over dus we konden daar ook slapen. We moesten helaas door – maar hebben met een knuffel en weer een mooie herinnering rijker afscheid genomen. Even verzoek aan iedereen: vanaf nu graag duimen dat het allemaal goed gaat komen met het paspoort en het op tijd weer terug is in Auckland ... hoewel ondertussen dat eigenlijk ook niet meer zo erg is als je het nieuws bekijkt: het gebied in Australie waar we naar toe gaan is Natural disaster gebied door vele overstromingen en sinds gisteren is er Political chaos in Thailand ... misschien toch een paar kleine aanpassingen nodig in het reisprogramma !
Maar ok – na een bezoek aan het Arts Centre en nadat we ons weer hebben laten verleiden tot het kopen van twee mooie Maori schilderijen (ja ja, we weten dat het vaak thuis veel minder leuk is !) die eigenlijk perfect belichamen waar we voor staan en hoe we nu in het leven staan, veel te laat in de auto gestapt op weg naar Kaikoura waar we naar de walvissen wilden gaan kijken. Dat feest ging dus niet door want zoals gezegd – veel te laat aangekomen en die walvissen werken blijkbaar ook alleen maar part-time. Dus maar doorgereden naar het rustieke plaatjes Blenheim midden in het Marlborough gebied. Dit gebied is het grootste wijnproducerende gebied in NZ met 12.000 hectare aan druiven, 106 wineries en 428 grape growers – 60% van alle wijnen in NZ worden hier geproduceerd. We hadden ons voorgenomen om, natuurlijk naast ons links en rechts nog lekker te laten verwennen door de tastings, ons te verdiepen in het productieproces en hadden dus ook een echte tour geboekt bij de Montana winery. Echt helemaal leuk want het is net oogsttijd dus ze zaten er midden in. Dit oogsten gebeurt trouwens grotendeels met enorme grote machines en slechts alleen bij de kleine wineries nog met de hand. Op zich ook wel begrijpelijk want ieder dag kwam er alleen al bij deze winery ongeveer 1900 kilo aan druiven binnen en afhankelijk van de soort druif natuurlijk werd er een ander proces ingegaan. Dus we gingen hallen door gevuld met enorme grote koel silo’s voor de witte wijnen danwel met oneindig veel wijnvaten van Frans eiken voor de pinot noir. De omgeving was ook helemaal prachtig want omdat het herfst is, is het een groot kleurenpalet waar je door heen rijdt (dit heeft aap ook verleidt tot wat arti-farti foto’s dus sorry ...) absoluut fantastisch.
De volgende dag nog even kort naar het oude hippie stadje Nelson en toen was het zover; op naar de ferry in Picton om te vertrekken naar het North Island en ons klaar te maken voor ons bezoek aan Adam & Patricia ... oh nee sorry Hans & Nienke (grapje !!! ... maar het blijkt dat als je een while in New Zealand lives, je with a minimum of two Engelse words in een sentence gaat spreken ... that knocks so to say). De ferry schijnt een beetje heftig te zijn geweest met veel mensen die een klein spugje moesten doen – maar daar hebben wij niets van gemerkt want aap en ik lagen lekker te slapen. Maar het doel was dus Paraparaumu (uit te spreken als pah-ra-pah-ra-oo-moo - om te oefenen hebben we in de auto het volgende liedje gezongen: ik heb een broer in pah-ra-pah-ra-oo-moo en die komt hiep-hoi – ik heb een broer in pah-ra-pah-ra-oo-moo en die komt hiep-hoi !). Een hele exotische naam die betekent ‘scratch from an oven ‘ dat dan weer wel. Aangekomen in Paraparaumu met kriebels in de buik op zoek naar het Kapiti Coast District Council om Nienke te verrassen. Binnen geleid door een lieve mevrouw stonden we ineens drie etages hoger in haar kamer ! Zo leuk ! En wat een mooie plek om te werken by-the-way – uitzicht over bergen en mooie landschappen – echt helemaal goed. Maar vooral leuk om te zien waar ze werkt om een beter beeld te kunnen krijgen. Toen op weg naar hun huis – jemig dat had nog een mooier uitzicht dan we dachten – volledig gelegen aan het strand met uitzicht op het Kapiti island, iedere dag de mooiste zonsondergangen en dat dan met het continue geluid van de zee. We werden helemaal blij. Een heerlijke, gezellige avond gehad met zijn 4-tjes met lokale kazen en ons cadeau van de Chard Farm (noot van de redactie: zie vorige verhaal) een dubbele magnum pinot noir voor het nieuwe huis ! Wat ontzettend speciaal was het om met hun aan een tafel te zitten en een hele avond te kunnen kletsen.
De volgende dag op tijd (hoewel Hans daar anders over denkt ...) vertrokken naar Martinborough met een fantastische rit door de bergen. Aangekomen in Martinborough bleek dat Nienke echt een ontzettend lief cottage huisje had gehuurd helemaal compleet met rozenstruiken, lavendel en een veranda ! Alvast lekker de houtkachel aangestoken, een klein glaasje gedronken en toen werden we opgehaald door Adam om ons te brengen naar het restaurant op de winery Tirohana. Daar werden we verwelkomd door de eigenaar die een oude muzikant was en een compleet holistische benadering bleek te hebben ten opzichte van het wijnmaken. Er stond een soort Cafe del Mar muziek op bij de druiven – daar werden ze rustig van – en hoewel hij ze nog net niet masseerde werden ze volledig in de watten gelegd. Desalniettemin vond hij 60% van de oogst vaak niet goed genoeg en had dus een erg kline productie. Hij had ook zijn lucky shorts aan die tot zondag niet uitging want dan werd er geplukt. Aap haar ogen gingen glinsteren want dat stond nog op het verlanglijstje ! Dus met hollandse brutaalheid de vraag: mogen wij helpen ? Hij zei dat hij dat een eer vond en dat het alleen maar bijdroeg aan de kwaliteit van de wijn als mensen zoals wij meehielpen ... wat kunnen we zeggen ! Dus we moesten zondag om 8.15 fris en fruitig ons maar melden en dan zouden we onderdeel zijn van het druivenplukkenproces, compleet met Maori zegeningen en een koffie ceremony. Hoe leuk is dat. Daarna volgde een heerlijk diner en een nog mooiere avond die eindigde met sigaren roken op de veranda van ons huisje en gesprekken onder het maanlicht.
De volgende ochtend was het de tijd dat onze Arts Sportiek wandelschoenen eens echt getest werden (werd ook wel eens tijd!) en vertrokken we naar de Putangirua Pinnacles voor een wandeltocht van twee uur in de bergen. De pinnacles zijn een soort gigantische orgelpijpen die door de eeuwen heen gevormd zijn doordat de regen het zout en zand heeft weggespoeld en het onderliggende ‘bedrock’ blootlegt. Beetje afzien zo stijl omhoog maar absoluut de moeite waard – boven aangekomen is het wederom een verhaal van Astrix en Obelix en slaat je fantasie op hol. Onderweg nog heel leuk vogel-les gehad van Nienke en ondertussen weten we nu ook hoe de fantail en de tui vogel klinken en er uit zien ! Daarna in de auto gestapt en vertrokken naar Ngawi – een klein vissersplaatsje met een enorme zeehondenkolonie en wat we daar zagen is met geen woorden danwel foto’s te beschrijven.We hebben echt wel 200 zeehonden gezien in alle formaten en van alle leeftijden op soms wel een meter afstand ! Het allermooiste was dat Hans door op een rots te klimmen een soort pierenbadje had gevonden waar alle kleintjes zwemles kregen en veilig konden zwemmen en spelen zonder bang te zijn voor de Orka’s. Dat was een regelrechte aflevering van Discovery Channel ! Op een gegeven moment ging zelfs een kleintje zogen bij haar moeder (zie filmpje) en dat was echt een magisch moment. Nog verdwaasd door alle ervaringen van de dag, met z’n 4-en luid meezingend met echte oldtimers op de ipod van Hans, in de avondzon uiteindelijk terug gereden naar Martinborough. Daar hebben we heerlijk in de kroeg rugby gekeken en gegeten en nog gedanst bij een als Ali G uitziende dj en later in een hele vage kroeg met een nog vager bandje de laatste calorien van de dag verbrand.
Na zoveel mooie ervaringen moet natuurlijk een keer een dag komen waarop alles misgaat ... en dat was dus eerste paasdag. Nadat de beer driftig naar zijn gevulde eitjes had gezocht (en ook had gevonden!) gingen we om 8.10 op weg naar Tirohana voor onze holistische druivenpluk ervaring ... niet dus. Daar aangekomen stond de eigenaar – overigens nog steeds in zijn lucky shorts – slaperig in de deuropening en vertelde ons vrolijk dat het niet doorging ... de wijnmaker had gezegd dat de suiker nog niet klaar was en nu gingen ze pas dinsdag plukken. Ze hadden ons nog proberen te bereiken maar dat was niet gelukt: Duhhh ! Daar sta je dan om 8.15 in een plaatsje met 1.360 inwoners op eerste paasdag. Nienke had echter gelezen dat er een farmers market was en die begon om 10 uur – jippie toch nog wat te doen dus maar eerst een kop koffie. Om 10 uur aangekomen- je raadt het al – geen farmers market – die was namelijk gisteren – foutje op het internet ... Toen kwamen we een mevrouw tegen en die ging wel ergens anders druivenplukken – ze wist zeker dat ze hulp nodig hadden dus we moesten haar maar volgen. Een voorzichtige glimlach kwam weer op onze gezichten. We kwamen inderdaad aan bij een wijngaard waar heel druk werd geplukt en waar al volle kisten ons vrolijk stonden aan te staren – maar nee hoor – hij had al meer plukkers dan hij kon handlen. Dan maar via Greytown naar Wellington want daar was een mooi museum en beer wilde graag de Monet expositie zien. Greytown was trouwens verrassend genoeg een heerlijk plaatsje met hele mooie antiek shopjes en Art galaries en na een lichte lunch op weg naar Wellington. Eerst met de kabelbaan een bezoek aan de botanische tuinen – onze vogelkennis weer even getest - en toen naar het Te Papa museum. Eerst nog even de zalen met de grootste ooit gevangen octopus ter wereld bezocht, verdiept in de Maori cultuur en toen was het tijd voor Monet ... dachten we. Sorry we are closing ! Aahhhh dan geven we het maar op en gaan lekker met take-away naar huis en een echte NZ movie bekijken.
Al weer de laatste dag van ons bezoek gingen we vullen met een BBQ op het nieuwe landgoed van Hans & Nienke in Te Horo. En het is zeker een landgoed en vanaf nu door ons gedoopt als: Southfork ! Zo ontzettend mooi met echt alle natuur die je je kan voorstellen: weilanden, duinen, Toscaans-achtige heuvels, bossen, fruitbomen, zee met een strand vol prachtig drijfhout – echt helemaal mooi. Je ziet vanzelf de koeien al grazen, de kippen eitjes leggen en jezelf met grote kaplaarzen in de tuin werken ! Het huis wordt de komende maanden helemaal aangepakt en eigenlijk opnieuw gebouwd en eerder deze week hadden we alle tekeningen al doorgenomen en ook dat wordt echt een absoluut plaatje ! ’s Ochtends lekker salades en pastas gemaakt en met een volle auto dus richting Te Horo. Daar stonden al twee vrienden van hun te wachten – Rutger en Landa. Het moet niet gekker worden maar Landa had op school bij de beer gezeten en gewerkt in NL met een goede vriend van de aap – Deel II van de wereld is klein zullen we maar zeggen. Iets later kwam ook Guy met zijn kindjes – een andere vriend en volledig uit ander hout gesneden. Echt een geweldig crocodile dundy achtige vent – die meteen met zijn pigknife kwam en de meest stoere verhalen kon vertellen. Dus over tweede paasdag kunnen we gelukkig weer zeggen dat het meer dan fabelachtig was behalve dan dat Hans zijn gun was vergeten zodat aap niet kon schieten en dat de deur naar de tractor niet open kon ....
Gisteravond geheel verzadigd nog bij elkaar gezeten en genoten en nu moeten we helaas de tas gaan inpakken. Vanochtend al een kus en knuffel gegeven aan Nienke en zo dadelijk nog even bij Hans langs op zijn werk en samen lunchen en dan gaan we weer en route en ons voorbereiden op nog een paar heerlijke dagen in NZ en zeker verheugen op ons vroegtijdig huwelijks cadeau van een lieve vriend namelijk twee nachtjes in de Huka Lodge met de verjaardag van de aap ... u begrijpt het al het wordt weer afzien !
Voor nu duizend dank-je-wel knuffels aan Hans & Nienke voor de heerlijke dagen en een pootje voor jullie allemaal !!!
14 April 2009 - 19:26
Belle:
ohh wat klinkt het allemaal leuk! aapje is bijna jarig! aapje is bijna jarig! veel liefs en ik hou heeeeeeeeeeeeeeeel veel van jullie!!!
xxx van belleeee -
15 April 2009 - 10:15
Saskia:
16-4-2009
Aap, Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag. Veel lieve groetjes uit Oss, S, R, C en J
p.s. ik heb een snipperdag genomen om al jullie belevenissen te lezen en foto's te bekijken!!!! Geweldig volhouden dat schijven!saskia -
15 April 2009 - 13:42
Mam:
Aap Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag.Hebben geprobeerd te bellen maar lukte niet ,jammer.Een héle fijne gezellig verblijf in Huka Lodge,lijkt ons zéér romantisch,en weer een mooi plekje op deze aarde.Houd nan je(jullie).DIKKE KUS mam/Ferdinand -
15 April 2009 - 18:43
Marjolein:
Hey Debby, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wens je heel veel plezier vandaag en geniet lekker in die prachtige Lodge.
Liefs Koen, Marjolein, Nikki en Mauk -
16 April 2009 - 05:13
Diana:
HIEPERDEPIEP!!!!!!!!!!!!!! Lieve lieve Debs van harte met je verjaardag lieverdje!!!! Proost ik drink een drankje op je vandaag en denk aan je. Mis je!! Ik hoop dat Snoopy & Beer je HEEL ERG verwennen vandaag en dat je hele leuke dag hebt. Denk aan je!!!!
XXXX Koosje -
16 April 2009 - 20:03
Wytske Op Slippers:
16-4-2009, Nisterode
Aaaaaaapje...hieperdepieperdepieperdepiep.. Hoeraaaaaaapje!!! Gefeliciteerd lieve schat. Zou zo graag even een dikke fles champie opentrekken met jullie maar dan doen wij het hier maar even zelf, up yours!! Veel te lang niks gestuurd, via de mail dan, maar dan maak ik dat nu dubbel en dwars goed. Heb net heerlijk jullie updates gelezen en dat is toch potver de potver allemaal niet normaal man! Ik vind het niet normaal! Ik vind het NIET NORMAAL! Wat een heerlijke verhalen..wie schrijft er zo leuk? Oh ja, Snoop natuurlijk, domme Wytske! Die mevrouw uit Oss trouwens is familie van mijn schoonzus Nicole Hendriks, met ks, niet met een x, maar toch famille! Hoe toevallig is DAT? Behalve..ONTZETTEND! Ze gaat nog even uitzoeken of het nou een nicht is van haar vader of dat haar vader nicht is..huh?ofzo. Ik kom er nog op terug. Hebben net samen alle foto's bekeken en hopen ergens toch wel dat hullie nog terug kommen. Rich is nu even met de Cayenne een stukkie rijden, zoals elke 3 dagen om die accu niet weer te laten crashen en we hem weer moeten aanzwengelen. Wat is dat met die Porsche?? Nieuwigheid waarschijnlijk. Zegggg, maar ik ga jullie eens even updaten over Cuba..Hebben een heerlijke vakantie gehad en ben voor het eerst bruin in m'n leven dus probeer dat kunstmatig met nieuwe lampen in stand te houden, botox komt dus binnenkort. Zo'n lekkere taaie, ouwe, leren huid, heurlijk! Maar goed, klein verslagje dus: Havanan eerste 2 dagen was echt fabelachtig, alsof je in het decord stapt van een jaren 50 film! Amerikaanse oldtimers all over the place. Prachtige doch vervallen gebouwen, een hele andere wereld. Rich is in een ander leven (lees: met andere vriendin, lang niet zo leuk natuurlijk, duh) al eens op Cuba geweest en toen heeeeel ziek geworden van kreeft. Dat ging er dus niet gegeten worden! Eerste avond op straat gevraagd waar we goed konden eten, meteen meegenomen door een stel, dat die dag 5 jaar getrouwd was, naar een grappig restaurantje met live muziek, ze schoven zelf ook maar aan en op het menu stond kip met rijst, kip met rijst en bonen, rijst met kip en bonen, bonen met rijst of kreeft...ehh..doe toch maar kreeft dan, tja, heb je dat meteen gehad toch?! Volgende dag, allebei blij dat we niet in een innige omhelzing met de porseleine pot terecht zijn gekomen, op pad. Lekker door de stad gelopen, geluncht en prachtige foto's gemaakt. Vrouwtjes met dikke, dikke sigaren, 100.000 auto's op de kiek, helemaal leuk. Onder het genot van Buena Vista Social Club cuba libres gedronken en nog even op het terras van het hotel bij het zwembad 3e graads verbrandingen opgelopen. Dag erna een auto gehuurd en onze trip een beetje uitgestippeld met behulp van de locals. Eigenlijk is er maar 1 goed begaanbare weg die loopt van de linker kant van het eiland naar de rechter..de autopista. Zijn in 6 uur naar Cienfuegos gereden, een oud plaatsje waar vroeger de eliten kwamen en waar we niet echt konden ontdekken wat daar nou eigenlijk aan de hand was. Wel mooi hoor, maar niet om langer dan 2 cuba libres te blijven. Door naar Trinidad, uurtje rijden en dat was echt ongelofelijk mooi. Kleine straatjes waar iedereen voor hun huis een beetje zit te kleppen met de buren en natuurlijk sigaren zit te roken, verharde zandwegen afgewisseld met gladde klinker weggetjes. Wij hadden zin in een lekker bed dus hebben het meeste luxe hotel genomen dat er te krijgen was dat echt niet paste in de setting van het hele Trinidad-gebeuren. Maar wel in een casa particular gegeten bij de mensen thuis die een leuk restaurantje hadden gemaakt in huin tuin. Erg gezellig! Dag erna door naar Santa Clara, DE stad van Che Cavara waar hij begraven ligt en een huge monument ter ere van de man prijkt. Op het moment dat we de stad inreden kwam er een jomgen als een Roadrunner (miep miep...) achter ons aan gefietst kwam. Teon we stopten MOEST en zouden we bij zijn moeder eten en drinken. Zo gezegd, zo gediggiedaan. Zo'n joch dat je mee naar huis wil nemen en in een doosje op je nachtkastje wil zetten, Ray. Zo'n schatje! Rich grote vriend, helemaal na de fooi die een wel opgeleide tandarts in een maand niet eens verdiend. Hij fietste
ons aan het eind van de avond naar een hotel waar we de volgende dag om 11.00u hadden afgesproken om van hem een ware Che-tour te krijgen. Graf, museum en monument gezien waren we wel weer klaar met Santa Clara. Maar.. niet ver daar vandaan zou het mooiste gebied van het eiland zich bevinden.. Topes de Collante. Met ons gehuurde Kia-homo door de bergen naar een punt waar je te voet verder moest om een afdaling te maken naar een laguna, een verborgen helderblauw bergmeer met waterval. Sportief als Rich is en nieuwsgierig als ik ben wilde we dat wel wagen. Met, helaas geen bergschoenen maar, ziveren sneakers aan zijn we 3 km bergafwaards gelopen om vervolgens in een heel mooi stukje natuur terecht te komen. Blaren op m'n teen maar meer dan de moeite waard. Zweterige kleding uit en lekker zwemmen, brrr, richting de waterval. Oh man..dat was echt lekker! En welverdiend na die tocht (vonden wij). Toch spookt er dan steeds door je hoofd..we moeten die berg zometeen weer 3 kilometer ohop, maar dat mocht de pret niet drukken! Toen de weinige toeristen die er waren de klim naar boven weer waagden waren we helemaal alleen op het mooiste stukje Cuba dat er was. Durfden niet goed in het water te plassen, je hoort wel eens van die beestjes die je buis dan inzwemmen en ik wist niet meer of dat alleen in de Amazone was :-) Na een paar keer.. pas op pas op een krokodil hahah hebben we de moed verzameld en zijn we aan onze terugtocht begonnen. We hadden ons er zo op ingesteld dat het een draaaama zou worden dat we eigenlijk zo boven waren. Goed, ik hijgde harder dan welke Jenna Jameson ooit geboren maar het viel niet tegen! En Rich heeft me officieel "stoer" verklaard!!! Jeeeee! Zeg het voort..zeg het voort! De autorit die we toen hebben gemaakt was heel bijzonder, door het binnenland van Cuba waar het toch op sommige stukken heel arm was. Heeeele magere paardjes die alleen nog maar om hoefde te vallen, daar houd de wietsepiets niet zo van. maar na een paar keer slikken zag ik toch ook wel echt de schoonhied van de andere wereld met z'n prachtige natuur. Toen hadden we zin in wit zand, blauwe zee en lekker eten (voor zover mogelijk op Cuba). Schiereiland Santa Maria bood uitkomst. Ik had mezelf beloofd nooit maar dan ook echt nooit met een polsbandje als gevangen vee op een 5 sterren resort te gaan zitten maar...je voelt hem al. Ik had een groene.Blehhhg! Maar, kan niet anders zeggen, het was er prachtig en voor een dag of 2 was het prima. Ik wilde wel heel graag catamaran-zeilen en dat hebben we meteen de dag erna gedaan. Gesnorkeld en gezeild. Op prachtige plekjes gekomen en hele gekke Canadezen leren kennen waar we absoluut heen moeten met de Olympische Spelen. Okeeee! 2 daagjes werden er 3 en uiteindelijk zijn we nog 2 dagen in Havana geweest alvorens onze terugreis naar het Amsterdamse weer plaats vond. Dan loop je door die stad alsof je het allang kent. Avondje keihard wezen stappen in Casa de la Musica, een tent waar de meiden eruit zagen alsof ze zo uit een glossy stapten, gelukkig had ik ook wat aan mezelf gedaan, viejoew! Een optreden van ernstig g**le meiden in zusterpakjes en combat-tenuutjes. Rrrrrr! Rich had ene Anna achter zich aan en dat was dan net weer de draak van Havana die hem uit pure lust in z'n wang beet. He! Niet zo he?! Want ik ben stoer en draai je zo een loer h**r! Nou..zo een beetje! Liefjes.. geniet nog lekker van alles en probeer jullie wel even te bellen voor een dikke kus op afstand. Houden van jullie!!! Heleboel! xxx -
19 April 2009 - 20:09
Diana:
Lieverds! Willen jullie mij even bellen? Het is nu bij mij 19 april 22 u savonds NL tijd.
DANK!!
XX -
20 April 2009 - 10:46
Mam:
Het is bij jullie nu nacht,en volgens mij de komende dag de laatste in dat mooie vakantie land NZ .De reis gaat nu verder naar Australië, mooi spannend en weer een nieuw avontuur met hopelijk mooie beschrijvingen over wat jullie allemaal mmemaken.Hier alles oke knuffels mam -
22 April 2009 - 16:21
Roozuh:
Ik heb vandaag ZO'N LEUK dingetje voor jullie gekocht!
Snel terugkomen, dan kan ie/'t naast de flipperkast... :-)
Beso,
JR